Tweedelige luiers

     Het tweedelig systeem is het meest lekvrije systeem. Deze luiers bestaan uit 2 delen de voorgevormde luier of niet-voorgevormde luier en het overbroekje.
De niet-voorgevormde luier kan bestaan uit
-          Tetra doek of molton doek (aan deze doeken denken de meeste). Deze doeken kan je op verschillende manieren vouwen.  Meestal worden deze doeken alleen nog gebruikt bij pasgeborenen. De doeken kan je sluiten met een snappy of een veiligheidsspeld.
-          De prefold of voorgevouwen luier, deze is meestal een rechthoekige doek verdeeld in 3 stroken. De middelste strook is meestal wat dikker. Deze doek vouw je in drie en leg je in het overbroekje of je kan deze ook rond de baby vouwen en vastzetten met een snappy of een bongo (dit zijn de nieuwe vervangers van de veiligheidsspeld)
-          Dan heb je ook nog zoals hierboven genoemde boosters die wat breder en dikker zijn. Deze bestaan ook uit meerdere lagen die goed absorberen. Ze worden ook vaak gebruikt voor meer absorptie bij de andere systemen.
-          De strikluier is de luier waar misschien wel het meeste werk aan is maar wel eentje die je kan gebruiken van pasgeborenen tot wanneer je baby zindelijk is. Deze luiers vergt wat handigheid maar eenmaal onder de knie ben je zeker verkocht voor dit systeem. Het grootste voordeel van deze luiers is, dat je deze echt volledig op maat kan vouwen. Ook de kostprijs van dit systeem maakt iedereen blij.
De voorgevormde luier lijkt het meest op een wegwerpluier. Toch zijn er onderling best veel verschillen, zoals bijvoorbeeld, een sluiting met drukknopen of met klittenband. Ook heb je verschillende maten. Je hebt de meegroei luier deze kan de hele luiercarrière mee maar je hebt ook luiers die met het gewicht werken het voordeel hiervan is dat ze meestal beter passen als de meegroei luiers maar zijn dan weer wel op termijn duurder.  


Verfijnd zoeken

De waardering van www.pappetie.be bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 16 reviews.